Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2013

Top 5 Favorites# 5η εβδομάδα

Καλησπέρα και Καλή εβδομάδα

Top 5 Favorites και φτάσαμε αισίως στην 5η εβδομάδα του παιχνιδιού.

Μα, πως πέρασε ένας μήνας; - χαμπάρι δεν πήρα!!!

Αγαπημένες ξένες ταινίες το θέμα αυτής της εβδομάδας και έχουμε:

1) Χάτσικο: Η ιστορία ενός σκύλου (Hachiko: A dog's story) -2009-

Τρυφερή και συγκινητική ιστορία. Την είδα κατά τύχη ένα Κυριακάτικο βράδυ στην τηλεόραση και μου έμεινε για πάντα χαραγμένη στην καρδιά.


                                                 
 Ο Πάρκερ είναι ένας καθηγητής, ο οποίος βρίσκει στο δρόμο έναν σκύλο της σπάνιας ράτσας των ακίτα. Αρχικά, αναζητά τους ιδιοκτήτες του για να τον επιστρέψει όμως καταλήγει να δένεται μαζί του και αποφασίζει να τον κρατήσει. Κάθε μέρα τον ακολουθεί μέχρι να πάρει το τρένο για την δουλειά του και τον περιμένει το απόγευμα, την ώρα που επιστρέφει. Κάποια μέρα, όμως, ο Πάρκερ δεν επιστρέφει. Ο Χάτσικο δείχνει την αφοσίωσή του καθώς για τα επόμενα εννέα χρόνια και παρά τις πολλές προσπάθειες δεν αλλάζει την συνήθειά του αυτή, να τον περιμένει να γυρίσει.

2) Dirty Dancing

Αγαπημένο μουσικαλ με φανταστική μουσική. Ακόμα και τώρα ακούω τα τραγούδια της ταινίας.



Η νεαρή Φράνσις ξεκινά τις θερινές διακοπές με την αδελφή της και τους συντηρητικούς γονείς της στη κατασκήνωση που πηγαίνουν κάθε χρόνο. Ένα ακόμα βαρετό καλοκαίρι προβλέπεται για τη Φράνσις μέχρι τη στιγμή που γνωρίζει τον Τζόνι, τον δάσκαλο χορού της κατασκήνωσης. Αρκετά μεγαλύτερός της και περιζήτητος από τις γυναίκες θα κεντρίσει το ενδιαφέρον της και θα αναστατώσει τη μυαλό της. Όταν ένα πρόβλημα υγείας αναγκάσει την παρτενέρ του να αποσυρθεί από το διαγωνισμό χορού που έχει διοργανωθεί, η Φράνσις θα καταφέρει να πάρει τη θέση της. Τα μαθήματα χορού που έκανε κρυφά από όλους δε θα ανατρέψουν μόνο τις προβλέψεις των παρισ-ταμένων εκείνη τη νύχτα αλλά και την ίδια της τη ζωή…

 


3) The Island- Το νησί -2005

2005The Islandο Νησί - 2005Island
Ο Lincoln Six-Echo ξυπνά σε ένα κάτασπρο δωμάτιο, ανοίγει την ντουλάπα που περιέχει πανομοιότυπα κάτασπρα ρούχα και οθόνες στους τοίχους τον πληροφορούν για τους εφιάλτες στον ύπνο του και τις δυσλειτουργίες στην υγεία του. Μόλις θα βγει από το δωμάτιό του θα συναντήσει εκατοντάδες άλλους ανθρώπους ντυμένους ακριβώς όπως και αυτός να παρατάσσονται σε ουρές κατευθυνόμενοι προς τον χώρο του πρωινού γεύματος, επιτηρούμενοι από άτομα με μαύρες στολές. Ο Lincoln Six-Echo, η καλύτερή του φίλη Jordan Two-Delta και όλοι οι υπόλοιποι είναι οι άνθρωποι που κατάφεραν να διασωθούν μετά την οικολογική καταστροφή της γης που πλέον έχει μολυνθεί και θεωρείται μη βιώσιμη. Το μόνο μέρος που έχει μείνει ανέπαφο και αποτελεί τον επίγειο παράδεισο είναι Το Νησί. Στον χώρο που διαμένουν οι επιζήσαντες γίνονται κληρώσεις και οι νικητές κερδίζουν μια θέση στο Νησί. Η ανθρώπινη περιέργεια θα κάνει τον Lincoln Six-Echo να αρχίσει να αμφισβητεί την πραγματικότητα. Ψάχνοντας θα ανακαλύψει πως τα πάντα είναι ένα τεράστιο ψέμα. Και πιο σημαντικό απo όλα πως δεν υπάρχει κανένα Νησί! Τότε όμως τι συμβαίνει στην πραγματικότητα; Ποιοι κρατούν τόσους ανθρώπους εγκλωβισμένους και με πιο σκοπό; Ο χρόνος πιέζει και αν θέλει να σώσει την Jordan Two-Delta και να ανακαλύψει την αλήθεια θα πρέπει να βιαστεί και να επιχειρήσει να βγει στον άγνωστο για αυτόν έξω κόσμο.


4) My Big Fat Greek Wedding

Μου άρεσαν οι ατάκες της ταινίας και το στόρυ...

 
Η Τούλα (Νία Βάρνταλος) έχει γονείς Έλληνες και ζει με την οικογένεια της στις Η.Π.Α.
Μαζί με άλλους συγγενείς κρατάνε τα ελληνικά έθιμα κι έτσι θέλουν η Τούλα να παντρευτεί έναν Έλληνα. Η Τούλα γνωρίζει τον αμερικάνο Ίαν τον οποίο ερωτεύεται, αλλά οι γονείς της δεν τον θέλουν. Η σχέση τους προχωράει ιδανικά και ο Ίαν πολύ σύντομα της ζητάει να τον παντρευτεί.  Το ζευγάρι (και ιδίως ο Ίαν) θα υποστεί τις απίστευτες δοκιμασίες, μέχρι να πάρει την ευχή της ελληνικής οικογένειας και να φτάσει στον πολυπόθητο γάμο.

5) El cantante - 2006

Και αυτή την ταινία την είδα κατά τυχη ένα Κυριακάτικο βράδυ και απο τότε λάτρεψα την μουσική του Hector Lavoe.



Υπόθεση: Η ταινία είναι αφιερωμένη στην ζωή και την μουσική του Πορτορικάνου τραγουδιστή, Βασιλιά της salsa, Hector Lavoe. 
Ο Hector Lavoe ήταν πρωτοπόρος του ήχου και της αίσθησης που προσδιόρισε την Λάτιν μουσική το 1960 και το 1970.
Η ταινία εκτείνεται από τα μέσα τις δεκαετίας του ʽ60 μέχρι και τα μέσα της δεκαετίας του ʽ80. Αναφέρεται στην ταχεία άνοδο του Hector Lavoe στην επιτυχία και στην φήμη του ως καλλιτέχνη.


 
Οι φωτογραφίες και τα κείμενα με την υπόθεση των ταινιών είναι απο το ιντερνετ!!!

Πολλά φιλιά !!!


 

15 σχόλια:

  1. καλησπέρα και καλή εβδομάδα...δεν ξέρω καμιά από αυτές έτσι δε μπορώ να πω κάποια γνώμη :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σου προτείνω να τις δεις τις ταινίες. Είμαι σίγουρη οτι θα σου αρέσουν. φιλάκια

      Διαγραφή
  2. Καλησπέρα Χριστίνα μου!!!Η πρώτη ταινία,πολύ συγκηνιτική!!
    Εριξα πολύ κλαμα!!!!Η δεύτερη,πολύ αγαπημένη!!!Τό Νησί,καί Γάμος αλά Ελληνικά,υπέροχες!!Τήν τελευταία δέν τήν ξέρω!!
    Καλό μήνα γιά αύριο!!!Πολλά φιλάκια!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλησπέρα Χριστίνα μου..καιρό έχουμε να τα πούμε,αλλά σου ήρθα με χαμόγελο βλέποντας το top 5 γιατί χαλαρώνω με αυτό το παιχνίδι!!η πρώτη ταινία με μάγεψε και έριξα ...το κλάμα με το σκυλάκι που περίμενε μέχρι τέλους το αφεντικό του στο σταθμό..είναι και ο Geer που όπου παίξει ο άνθρωπος συγκλονίζει με την ερμηνεία του!!!φιλάκια και με το καλό να μας μπεί ο Οκτώβρης..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τις έχω δει όλες!Χάτσικο η αγαπημένη μου,λατρεύω τα ζώα και με συγκίνησε πολύ.Καλώς σε βρήκα στο όμορφο μπλογκ σου Χριστίνα!Καλό μήνα σου εύχομαι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλημέρα,όμορφό μου!
    Διάλεξες από τις καλύτερες ταινίες!!!!!
    Τελικά δεν είναι μόνο τα crafting που μας ενώνει στη γειτονιά!!!!
    Εύχομαι καλή συνέχεια κι έναν υπέροχο Οκτώβρη!
    Φιλάκια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ρίτσαρντ Γκήρ να ειναι.... και δεν με νοιάζει τι. Αλλα ξεχνώ, δεν μου μένει τίποτα... αλλού ντ' αλλού η Ζουζουνα...!
    φιλια καλο μας μήνα !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ωραίες επιλογές!
    Με την ταινία "Hachiko" έχω ένα θέμα:
    Την αγαπώ αλλά πάντα με κάνει να ξεσπάω σε δάκρυα χωρ΄ςι σταματημό και μου δημιουργεί μια τεράστια στενοχώρια (ίσως ένας λόγος -και δυοο μην σου πω- παραπάνω επειδή είναι αληθινή ιστορία και επειδή έχω εδώ και 11 χρόνια τον σκύλο μου τον Rex και ...καταλαβαίνεις μεγάη αδυναμία!)
    Οι υπόλοιπες επίσης μου αρέσει πάρα πολύ!
    :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καταλαβαίνω Μαρία. Και εγω επειδή είναι αληθινή ιστορία και επειδή ξέρω οτι αυτά τα πλάσματα είναι πιστοί φίλοι τη λατρεύω αυτή την ταινία.
      φιλάκια

      Διαγραφή
  8. 2 και 3 μου άρεσαν πολύ!!
    Την 1η δεν την έχω δει, αλλά μου κάνει σε πολύ τρυφερή οπότε θα μου αρέσει..!
    Καλό απόγευμα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή