Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2013

Top 5 Favorites # 3η εβδομάδα

Καλημέρα φιλενάδες!!!

Η εβδομάδα κοντεύει να τελειώσει και εγώ ξεχάστηκα και δεν έκανα ανάρτηση για το Top 5 Favorites.

Το θέμα της 3ης εβδομάδας στο top 5 Favorites είναι Αγαπημένοι έλληνες ηθοποιοί και έχουμε:

1) Αλέκος Αλεξανδράκης: Γιος δικηγόρου, ο Αλέκος Αλεξανδράκης γεννήθηκε στις 27 Νοεμβρίου 1928 στην Αθήνα. Αποφάσισε να δώσει εξετάσεις στο Βασιλικό Θέατρο και πέρασε πρώτος. Συνεργάστηκε με λαμπερές πρωταγωνίστριες, όπως τη Μελίνα Μερκούρη, την Αλίκη Βουγιουκλάκη, τη Τζένη Καρέζη και άλλες. Συνολικά, πρωταγωνίστησε σε περισσότερες από 75 κινηματογραφικές ταινίες, από τις οποίες ξεχωρίζουν: «Ο βαφτιστικός» , «Στέλλα», «Το νησί των γενναίων», «Ραντεβού στην Κέρκυρα», «Δεσποινίς Διευθυντής»  και πολλές ακόμα.Πέθανε στις 8 Νοεμβρίου του 2005. περισσότερες πληροφορίες εδώ.

2) Ανδρέας Μπάρκουλης:  Γεννήθηκε στον Πειραιά στις 4 Αυγούστου του 1936. Σπούδασε υποκριτική και κατά την αποφοίτησή του χαρακτηρίστηκε εξαιρετικό ταλέντο. Εμφανίστηκε για πρώτη φορά στο θέατρο το 1956 και στον κινηματογράφο το αμέσως επόμενο έτος με την ταινία Μαρία Πενταγιώτισσα. περισσότερες πληροφορίες εδώ.

3) Γιάννης Φέρτης: ένας από τους σημαντικότερους ηθοποιούς του ελληνικού θεάτρου, κινηματογράφου και της τηλεόρασης. Γεννήθηκε στις 21 Απριλίου 1938 στην Αθήνα. Κατάγεται από το ορεινό χωριό Δάφνη, του Νομού Φθιώτιδας. Αποφοίτησε από την σχολή Θεάτρου Τέχνης Κάρολου Κουν το 1958. περισσότερες πληροφορίες εδώ.


4) Γιώργος Κωνσταντίνου: ηθοποιός και σεναριογράφος του θεάτρου και του κινηματογράφου. Γεννήθηκε στις 27 Οκτωβρίου 1937 στην Αθήνα. περισσότερες πληροφορίες εδώ.

5) Γιάννης Βογιατζής: σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Βασιλικού Θεάτρου και για ένα διάστημα στην Ανωτάτη Βιομηχανική. Πρωτοεμφανίστηκε στο θέατρο το 1955, αμέσως μετά την αποφοίτησή του από τη Σχολή στο έργο του Ουίλιαμ Σαίξπηρ, "Ο έμπορος της Βενετίας" στο θέατρο Διονυσία.
Στον κινηματογράφο έκανε την πρώτη του εμφάνιση το 1957 στην ταινία Λατέρνα Φτώχεια και Γαρύφαλλο. Έκτοτε συνεργάστηκε με πολλούς θιάσους αρκετές φορές και ως θιασάρχης. περισσότερες πληροφορίες εδώ

Ενδεικτικά διάλεξα τους 5 παραπάνω αν και θα μπορούσα να αναφέρω και πολλούς άλλους μιας και μου αρέσουν τόσοι πολλοί έλληνες ηθοποιοί- κυρίως παλιοί.
Κωνσταντάρας, Παπαγιαννόπουλος, Βουτσάς, Ηλιόπουλος, Πάντζας και σταματάω εδώ γιατί η λίστα δεν έχει τελειωμό....

Να σας δείξω τα κατορθώματα απο τα καναρινάκια μου;;;;
Είμαι πολύ περήφανη γιαυτά...

Μετά απο πολύ εκπαίδευση, απο τον άντρα μου, τα καναρινάκια βγήκαν απο το κλουβί τους και σουλατσάρουν σε ένα δωμάτιο του σπιτιού.

Την πρώτη μέρα που τα βγάλαμε ήταν πολύ αγχωμένα και παρατηρούσαν το νέο χώρο- πως να τους φαινόταν άραγε;
Προσπάθησαν να κάνουν πτήσεις αλλά καθώς δεν ήξεραν το χώρο κουτουλόυσαν στους τοίχους και στα έπιπλα.

Τώρα, συνήθησαν το νέο περιβάλλον και κάνουν πτήσεις.

Έχουν πολύ πλάκα...

Μάλιστα, επειδή τα βγάζουμε συγκεκριμένη ώρα, μόλις τα πάμε στο δωμάτιο το καταλαβαίνουν ότι θα βγούν και τσιρίζουν...

Πάρτε μια γεύση...

Βέβαια ήταν απο την πρώτη μέρα και ήταν ''ψαρωμένα''...





Πρέπει να φύγω!!! Έχω ετοιμασίες. Έχει γενέθλια ο γιός μιας φίλης μου και ετοιμάζουμε μια γιορτούλα με διάφορα καλούδια, κρασάκι και καλή παρέα...

Πολλά φιλιά, γλυκά νεραιδένια.




 

12 σχόλια:

  1. καλως σε βρηκα καλα να περασης στα γενεθλια!!!τα καναρινακια τα αγαπω πολυ γιατι απο μικρη ειχε ο πατερας μου γεματο το σπιτι απο αυτα!!! πριν 2 χρονια πηραμε δωρο στην κορη μας 2 παπαγαλακια και τα εχουμε πλεον οικογενεια μας!!! πολλα φιλια απο την ομορφη θεσσαλονικη!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ΄ευχαριστώ Σοφία. Χρόνια πολλά και σε σένα για τη γιορτή σου (αν και καθυστερημένα). Τα καναρινάκια τα έχω σαν παιδάκια μου.
      φιλάκια

      Διαγραφή
  2. 3,4 και μένα μου αρέσουν.. τα καναρινάκια σου ήταν από τα πρώτα θέματα του μπλογκ σου :) χρονια πολλά στον Αγγελάκο σας..Καλά να περάσετε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλημέρα Χρίστινα μου!!!Εχω καί εγώ,έναν παπαγάλο,ένα καναρίνι,καί μιά καρδερίνα!!!!
    Καλή Κυριακή!!!!Φιλάκια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα Dimi και καλή εβδομάδα. Βάλλε μας καμιά φωτογραφία να τα καμαρώσουμε τα ζουζουνάκια σου. φιλάκια

      Διαγραφή
  4. Αγαπημένοι ηθοποιοί μας κράτησαν και μας κρατάνε ακόμα συντροφιά με τις ταινίες τους. Καλή εβδομάδα να έχεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΚΑΛΗΜΕΡΑ! Αγαπημένοι ηθοποιοί μέχρι ακι σήμερα και για πάντα! Λάμπρος Κωνσταντάρας, λατρεμένος μου! Από μικρή θυμάμαι (και μέχρι πρόσφατα) να έχω Καναρίνια! Καλή εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όντως οι παλιοί ηθοποιοί θα μείνουν αθάνατοι...
      πολλά φιλάκια

      Διαγραφή