Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2013

Top 5 Favorites# 2η εβδομάδα

Καλησπέρα στην παρέα!!!

Μα πως ξεχάστηκα έτσι;
Γεμάτο το Σαββατοκύριακό μου: γάμοι, γλέντια και χαρές και μέσα σ' όλα αυτά ήρθε επιτέλους και η πολυπόθητη απόσπαση.
Πέρασε και η Δευτέρα και δεν έκανα ανάρτηση για το top 5 Favorites#.

Το θέμα της 2ης εβδομάδας είναι: Αγαπημένες Ελληνικές Σειρές.

Αγαπημένο θέμα, μιας και μου αρέσει πολύ να βλέπω τηλεόραση, ειδικά παλιότερα, που υπήρχαν πολύ αξιόλογες σειρές.

Τώρα πια δεν βλέπω αρκετά - τουλάχιστον όχι φαντατικά- γιατί οι πιο πρόσφατες σειρές δεν μου πολυαρέσουν, με ορισμένες εξαιρέσεις βέβαια...

Γιαυτό το λόγο, θα αναφερθώ περισσότερο σε παλιότερες σειρές.

Ξεκινάω λοιπόν μια ΄΄ιστορική αναδρομή'', για να σας παρουσιάσω πέντε ελληνικές σειρές που μου έχουν μείνει χαραγμένες στο μυαλό και στην καρδιά.

Η πρώτη σειρά που θυμάμαι τον εαυτό μου να παρακολούθησα ήταν
                                1)   ''Ο κήπος με τα αγάλματα''. (1981 ERT)
Πρέπει να ήμουν στο νήπιο ή στην πρώτη δημοτικού- δεν θυμάμαι καλά. Αλλά θυμάμαι που την έβλεπα ανελλιπώς. Θυμάμαι πολύ έντονα το τραγούδι της έναρξης:



Υπόθεση: Μια συντροφιά παιδιών ανακαλύπτει τυχαία αρχαία αγάλματα σε ένα σκουπιδότοπο και τα μεταφέρει σέναν κήπο. Τα παιδιά μαθαίνουν για την ιστορία του τόπου τους και συμφιλιώνονται με την προγονική κληρονομιά· τόσο, που βάζουν τα αγάλματα στην παρέα τους σαν να ήταν ζωντανά. Έτσι, όταν θα έρθει η ώρα τα αγάλματα να φύγουν για κάποιο μουσείο της πρωτεύουσας, οι μικροί ήρωες αγωνίζονται να τα κρατήσουν κοντά τους.

Δεύτερη αγαπημένη σειρά μια κωμωδία με σενάριο και ατάκες που με έκαναν να ξεκαρδίζομαι κάθε φορά που την έβλεπα... και δεν έχανα επεισόδιο (1982- 1987 ΕΡΤ):
                    2) ''Ορκιστείτε παρακαλώ''



Υπόθεση: Ο Γιάννης Μιχαλόπουλος είναι ο πρόεδρος ενός δικαστηρίου στο οποίο δικάζονται διάφορες ευτράπελες καταστάσεις...

Τρίτη αγαπημένη σειρά που έβλεπα  ήταν:
                          3) ''Μαντάμ Σουσού'' (1986 ΕΡΤ 2)



ΥΠΟΘΕΣΗ: Η Μαντάμ Σουσού (Άννα Παναγιωτοπούλου) είναι μια γυναίκα που δεν δέχτηκε ποτέ την ταπεινή της καταγωγή και πίστευε ότι ανήκει στην ''ανώτερη'' κοινωνική τάξη. Τελικά τα κατάφερε να ενταχθεί σ' αυτή, όπου ένας αετονύχης ''αριστοκράτης'' την εκμεταλλεύεται και χάνει όλη την περιουσία της και ξαναγυρίζει στην παλιά της ζωή.


Τέταρτη αγαπημένη σειρά ήταν:
                         4) ''Βίος ανθόσπαρτος''
Τότε ήμουν φοιτήτρια (1998- 1999, Mega) και θυμάμαι την παρακολουθούσα γιατί είχε ωραία πλοκή και ατάκες.
Ειδικά η Δέσποινα Μπεμπεδέλλη (Αρετή) ''η στρίγκλα πεθερά'' ήταν καταπληκτική σαν ερμηνεία.
Πολύ όμορφο και το τραγούδι της έναρξης:



Υπόθεση: Η Αμαλία (Ναταλία Τσαλίκη) ζει στην Χαλκίδα, μαζί με την μητέρα της Ολυμπία, τον παππού της Μάνθο, και τον πατέρα της Νότη Παρίση. Η Αμαλία, που εργάζεται ως φοροτεχνικός και λογίστρια, παντρεύεται πολύ νωρίς έναν πρώην συμμαθητή της, τον οποίο, επίσης πολύ νωρίς, χάνει σε δυστύχημα. Κάποια στιγμή γνωρίζει τον Ανέστη (Γιάννη Φέρτη), με τον οποίο αποφασίζουν να παντρευτούν. Όταν όμως η Αμαλία συναντά τον αδελφό του Ανέστη, Νικόλα (Γιάννη Μπέζο), προκύπτει ένας ξαφνικός έρωτας που ανατρέπει τα πάντα. Και που δεν είναι ο μοναδικός στην ιστορία...

Πέμπτη αγαπημένη μου ελληνική σειρά- για να μην αφήσουμε τις πρόσφατες παρηγορημένες είναι:
5) ''Στο παρά πέντε'' Mega 2005
 
Από το πρώτο επεισόδιο θυμάμαι με είχε κερδίσει η συγκεκριμένη σειρά. Πολύ έξυπνο σενάριο με δράση και εναλλαγή γέλιου και αγωνίας.

Υπόθεση: Το κεντρικό θέμα της σειράς είναι μια υπόθεση εξιχνίασης ενός εγκλήματος απο μια παρέα 5 ατόμων, κατά την εξέλιξη της οποίας συμβαίνουν πολλές κωμικές καταστάσεις. Η πορεία προς τη λύση περνά μέσα από διάφορα στάδια, και οι βασικοί χαρακτήρες ξεπερνούν διαδοχικά εμπόδια.


Αυτά για σήμερα φιλενάδες.

Εσάς σας άρεσαν οι συγκεκριμένες σειρές; Τις παρακολουθούσατε;

Πολλά φιλάκια και μια γλυκιά καληνύχτα!!!

Υ.Γ. Καλή σχολική χρονιά να ευχηθώ σε μαθητές και εκπαιδευτικούς- Αύριο είναι ο Αγιασμός στα σχολεία... Υγεία, φώτιση και καλή πρόοδο!!!















 

9 σχόλια:

  1. Αχ βρε Χριστινα τι μου θυμισες , το ορκιστειτε παρακαλω ηταν πολυ καλη σειρα , τον κηπο με τα αγαλματα δεν το πολυθυμαμαι να σου πώ και ολες τις αλλες εννοειται τις εχω δει και μου αρεσαν, τωρα λιγα πραγματα πια βλεπονται και αναρωτιεμαι αν ειναι καλυτερα να ξαναπροβαλουν ολες τις παλιες σειρες, φιλιά πολλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για να δούμε ποιοτικές σειρές στις μέρες μας δύσκολο οπότε καλύτερα θα είναι να ξαναβάλουν τις παλιότερες. Τις πολύ παλιότερες όμως γιατί το έρμο το Κωνσταντίνου και Ελένης και το καφέ της Χαράς το έχω σκυλοβαρεθεί πλέον και δεν τα αντέχει άλλο το νευρικό μου σύστημα.
      φιλάκια

      Διαγραφή
  2. Έκτος από το ο κήπος με τα αγάλματα, όλα τα άλλα τα παρακολουθούσα, άλλες εποχές άλλες σειρές. Τώρα έχουμε γεμίσει τούρκικα μπρρρρρρρρ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τούρκικα δεν έχω παρακολουθήσει ούτε ένα αν το πιστεύεις...

      Διαγραφή
  3. Kαλησπέρα Χριστίνα μου!!!Μού άρεσε πάρα πολύ η Μαντάμ Σουσού καί ο κήπος μέ τά αγάλματα!!!Ωραίες εποχές!!!Καλή εβδομάδα!!!Φιλάκια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ωραίο κι αυτό ... Μαντάμ Σουσού,,
    Στο παρά πέντε και δικά μου αγαπημένα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΚΑΛΗΜΕΡΑ!!!
    Ωραίες επιλογές!
    Το "Ορκιστείτε παρακαλώ" το θυμάμαι κι εγώ! Πόσο μου άρεσε! Πολύ χιούμορ και ραίες ατάκες! "Παρά πέντε" εντάξει, λατρεμένη και -ίσως- από τις καλύτερες των τελευταίων χτόνων! (ελπίζω όχι η τελευταία!) Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή