Σάββατο 29 Ιουνίου 2013

πρώτη συμμετοχή στο παιχνίδι ''παίζοντας με τις λέξεις''

Καλημέρα φιλενάδες.

Τι κάνετε; Εγω χάθηκα λιγάκι αλλά έτσι είναι το καλοκαιράκι, ''κούρικο'' που έλεγε και η γιαγιά μου.
Έτσι που χρόνος για δημιουργίες; Τουλάχιστον διαβάζω τις δικιές σας αναρτήσεις...

Χτες τέλειωσε το 11ο παιχνίδι ''παίζοντας με τις λέξεις''.
Συγχαρητήρια στις 4 νικήτριες καθώς και σε όλες τις συμμετοχές. Πολύ όμορφες ιστορίες και η κάθε μια είχε το δικό της μήνυμα.

Συμμετείχα στο παιχνίδι για πρώτη φορά και αυτό με δυσκολία μιας και δεν το έχω καθόλου το χάρισμα της γραφής...
Τελικά κατόρθωσα να γράψω κάτι και το έστειλα και μπορεί να πήρα μόνο 1 βαθμό, όποιος με ψήφισε τον ευχαριστώ πολύ- πολύ, αλλά εγω το καταευχαριστήθηκα γιατί  για πρώτη φορά κατάφερα να συντάξω σε κείμενο μια ολοκληρωμένη ιστορία- Μεγάλο κατόρθωμα για μένα.
Πήρα και βραβειάκι αναμνηστικό, που θα το βάλλω σε περίοπτη θέση για να το καμαρώνω!!!



Η ιστορία που έγραψα και συμμετείχα ήταν αυτή:


Ο μύθος της αγάπης
      Χοντρές στάλες βροχής έπεφταν με δύναμη στα ξύλινα παντζούρια και ο αέρας σφύριζε δυνατά. Θαρρείς και η ίδια η φύση είχε θυμώσει μαζί της, για την αναποφασιστικότητα της. 
     Τράβηξε τις  βυσσινί κουρτίνες  και κάθισε στο βελούδινο καναπέ. Βούλιαξε μέσα του, λες και ήθελε να κρυφτεί.  Άναψε τσιγάρο και έμεινε να κοιτάζει την βαλίτσα της,  που είχε ακουμπισμένη  μπροστά στην πόρτα του διαμερίσματος της. 
     Πως θα μπορούσε να αντιδράσει μετά από 15 χρόνια γάμου; Τι θύελλα θα ξεσήκωνε  η φυγή της;  Θα προκαλούσε την οργή όλων! Του άντρα της, του πατέρα της ακόμα και της ίδιας της μάνας της. Αλλά η αξιοπρέπεια της ;  τα όνειρά της ;  Θα μπορούσε άραγε να τα αποχωριστεί; 
     Κοίταξε το ξύλινο ρολόι πάνω στο τζάκι. Είχε ακόμα δυο ώρες  στη διάθεσή της.  Ήταν  η τελευταία της ευκαιρία.  Μια ευκαιρία που δεν ήξερε αν είχε τη δύναμη να την αδράξει .
     Σηκώθηκε και με βαριά βήματα πήγε στο μπουφέ. Τράβηξε το συρτάρι και αναζήτησε το άλμπουμ με τις φωτογραφίες που για χρόνια κρατούσε σαν πολύτιμο θησαυρό.  Άρχισε να το ξεφυλλίζει.
     Είδε τον εαυτό της νεαρή κοπέλα. Η ανεμελιά ζωγραφισμένη στα γαλανά μάτια της. Ήταν τότε που έψαχνε να γνωρίσει το μύθο της αγάπης. Μιας αγάπης όπως την ονειρευόταν: δυνατή, ανιδιοτελή και χωρίς όρια…
     Είδε τον εαυτό της νύφη. Η απελπισία ζωγραφισμένη στα γαλανά μάτια της. Ο γάμος της: μια οικονομική συμφωνία που ‘’έκλεισε’’ ο πατέρας της γι’ αυτήν. 
     Θα μπορούσε να είχε αντιδράσει τότε. Να ύψωνε το ανάστημα της και να διεκδικούσε τα όνειρά  της. Μα, στην κλειστή κοινωνία που ζούσε, ο λόγος του αρχηγού της οικογένειας ήταν Νόμος και τα σχέδια του δεν χωρούσαν καμία ανατροπή.
     Είδε τον εαυτό της σύζυγο. Η θλίψη ζωγραφισμένη στα γαλανά της μάτια. Στερημένη από τρυφερότητα, από  αγάπη.  Ήταν δοσμένος σώμα και ψυχή σε άλλη γυναίκα. Η τράπουλα ήταν η  μεγάλη του ερωμένη.  Με αυτήν  ξενυχτούσε τα βράδια, γι’ αυτήν έχασε όλη την περιουσία τους  μαζί και τον εαυτό του…
       Έσβησε με δύναμη το τσιγάρο στο τασάκι. Κοίταξε το ρολόι που κρεμόταν στο τζάκι.  Σήκωσε τη βαλίτσα και άνοιξε την πόρτα. Ο αέρας της πάγωσε το πρόσωπο. Έκανε ένα διστακτικό βήμα, ύστερα δεύτερο,  μετά κι άλλα.. άρχισε να τρέχει.
      Είδε τον εαυτό της μέσα στο τρένο. Η προσμονή ζωγραφισμένη στα γαλανά της μάτια. Δεν ήξερε που πάει, αλλά ήξερε τι ήθελε να συναντήσει. Το μύθο της αγάπης. Μιας αγάπης όπως την ονειρευόταν: δυνατή, ανιδιοτελή και χωρίς όρια…
 
 
Πολλά φιλιά φιλενάδες!!!!
Καλό ΣΚ με πολύ απο: βουτιές, μακροβούτια, ηλιοθεραπεία, παγωτά, κοκτειλ, χορό ή και ότι άλλο επιθυμεί η καθεμία....
 
 

34 σχόλια:

  1. Καλημέρα Χριστίνα μου! Συγχαρητήρια για τη συμμετοχή σου- η προσπάθεια μετρά! Μου άρεσε πολύ η ιστορία σου- είναι δύσκολο πράγμα να γράψεις μία ολοκληρωμένη ιστορία. .Το σημαντικό είναι ότι το ευχαριστήθηκες- και αυτό μετρά! Καλό σαββατοκύριακο εύχομαι με μεγάλες βουτιές! Πολλά φιλούθκια ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το ευχαρηστήθηκα Βασιλική. Και εννοείται οτι η προσπάθεια μετράει. πολλά φιλιά

      Διαγραφή
  2. Χριστίνα μου όμορφη η ιστορία σου, μέσα από τη ζωή βγαλμένη.
    Καλή συνέχεια τώρα που έκανες την αρχή.
    Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ' ευχαριστώ Ελένη. Θέλω να συμμετέχω στο παιχνίδι γιαυτό εύχομαι οι νέες λέξεις να με ''εμπνέυσουν''.
      πολλά φιλάκια

      Διαγραφή
  3. Xριστινάκι καλά το είπα εγώ πως είσαι ένα κορίτσι γεμάτο χαρίσματα .... και λογοτέχνης..μπράβο σου...
    Ανυπομονώ να δω τι άλλο θα μας παρουσιάσεις.
    Μου άρεσε πάρα πολύ η ιστορία σου , ανθρώπινη, βγαλένη από την ζωή. Μπράβο συνέχισε μπρορείς
    Καλο Σαβ/κύριακο.
    Φιλάκια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ' ευχαριστώ Ματινάκι- δεν σου είπα τίποτα για την συμμετοχή μου στο παιχνίδι για να μσου κάνω εκπληξη... χιχιχι
      Χαίρομαι που σου άρεσε...
      Όσο για το λογοτέχνης - δεν θα το έλεγα... Αυτό το κέιμενο το έγραψα με πολύ κόπο!!! αλλά πείσμωσα να γράψω κάτι και έτσι έγραψα...
      πολλά φιλιά

      Διαγραφή
  4. Χριστίνα μου,συγχαρητήρια για τη συμμετοχή σου,ήταν πρώτη φορά,τήν δεύτερη θά σχίσεις!!Τό έχης κορίτσι μου,τό έχης τό συγγραφικό ταλέντο!!!Πολύ όμορφη καί τρυφερή η ιστορία σου!!!Καλό Σ/Κ!!Καλές βουτιές!!!
    Φιλάκια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λες Dimi μου;;; Όπως και να χει θα συνεχίσω... γιατί μου άρεσε η διαδικασία.
      πολλά φιλιά

      Διαγραφή
  5. Χριστινάκι, συγχαρητήρια για την συμμετοχή σου στο διαγωνισμό!
    Δεν ξέρω τι λες εσύ για έλλειψη συγγραφικού ταλέντου, εμένα η ιστορία σου, μου άρεσε πολύ!
    Καλή συνέχεια, σου εύχομαι!
    Φιλιά πολλά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μπράβο σου Χριστίνα και μη στενοχωριέσαι καθόλου για τον 1 βαθμό.
    Στο προηγούμενο παιχνίδι είχα πάρει 1 βαθμό κι εγώ και τώρα βγήκα τρίτη ! Χάρη και σε σένα και σε ευχαριστώ πολύ πολύ :)))
    Καλή συνέχεια! Μια χαρά τα πας! Μην εγκαταλείψεις το γράψιμο , ναι;
    Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τώρα που ξεκίνησα δεν θα εγκαταλείψω... καθόλου δεν με πείραξε ο 1 βαθμός ίσα- ίσα ευχαριστήθηκα τόσο τη συμμετοχή και τη διαδικασία. πολλά φιλιά!!!

      Διαγραφή
  7. Χριστίνα μου η ιστορία σου είναι όμορφη...την είχα ξεχωρίσει, αλλά ας όψεται που πρέπει να βαθμολογήσουμε μόνο τρεις...δεν έχουν σημασία όμως οι βαθμοί..σημασία έχει ότι έχεις και με το παραπάνω το χάρισμα της γραφής...κι ας λες εσύ άλλα!!
    Φιλιά πολλά και καλά να περνάς!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καλή αρχή και καλή συνέχεια στο παιγνίδι..οι πιο πολλές που παίρνουμε μέρος δεν το έχουμε στο γράψιμο , αλλά το κάνουμε για τη χαρά της συμμετοχής και στήριξη της Φλώρας μας και του ωραίου παιγνιδιού της.. Η ιστορία σου είναι όμορφη , θυμούμαι την είχα ξεχωρίσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έτσι Δελφινάκι... η συμμετοχζή μετράει- η προσπάθεια και εννοείται ότι στηρίζουμε τη Φλώρα μας. Αλλωστε το παιχνίδι είναι πολύ όμορφο. Σ' ευχαριστώ πολύ. φιλιά

      Διαγραφή
  9. Καλή αρχή Χριστίνα! Ήταν πολύ ενδιαφέρουσα η ιστορία σου. Και ανατρεπτική, μπορώ να πω... Καλή δύναμη, καλή συνέχεια. Είμασταν μαζί στο παιχνίδι. Είχα γράψει την ιστορία 18. Καλή Κυριακή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. να και τα λαθάκια... ¨ήμασταν ήθελα να πω... ;)

      Διαγραφή
    2. Σ' ευχαριστώ πολύ!!!! Χάρηκα που βρεθήκαμε. φιλάκια

      Διαγραφή
  10. Καλή αρχή και καλή συνέχεια Χριστινάκι , καλογραμμένη η ιστορία σου , άλλωστε το να γράφεις είναι πρώτα δική σου χαρά .
    Φιλιά τρυφερά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ' ευχαριστώ πολύ Νικολ. ανταποδίδω τα τρυφερά φιλιά. Καλή ανέμελη Κυριακή

      Διαγραφή
  11. Χριστίνα μου, ειλικρινά, η ιστορία σου είναι πολύ καλή! Μπράβο για την προσπάθεια... και τώρα που έκανες την αρχή, να μη σταματήσεις, ναι;
    Προσωπικά, το βρίσκω κάπως δύσκολο να βγει κάτι ολοκληρωμένο και με συνοχή μέσα σε μόλις 400-500 λέξεις. Πολλές φορές έγραψα κείμενα και μετά αναγκάστηκα να σβήνω και να κόβω επιθετικούς προσδιορισμούς και περιγραφικά στοιχεία... έτσι, συχνά έχω την αίσθηση ότι οι ιστορίες μου βγαίνουν περισσότερο "στεγνές" από ό,τι θα ήθελα (εννοώντας ότι θα σήκωναν να προσθέσω πιο πολλά περιγραφικά στοιχεία).
    Η δική σου έχει αρχή, μέση και τέλος και είναι περιγραφική, οπότε για μένα τα έχεις πάει σούπερ!
    Πολλά φιλιά και καλή συνέχεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν θα σταματήσω Έλλη. Είναι όντως δύσκολο να συνδέσεις 5 λέξεις σε ιστορία 400 λέξεων. Αλλά είναι και πρόκληση!!! γιαυτό μας αρέσει τόσο πολύ.
      πολλά φιλιά
      Καλή Κυριακή

      Διαγραφή
  12. Η ιστορία σου για πολλές γυναίκες είναι απόλυτα αληθινή και μπορεί μέσα σ'αυτήν να αναγνώρισαν σαν πρωταγωνιστή τον εαυτό τους.
    Σε όλες αυτές εύχομαι να συναντήσουν αυτό που πραγματικά ποθούν να βρουν.
    Τα φιλιά μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έτσι είναι Φλώρα. Δυστυχώς πολλοί γάμοι έγιναν λόγω οικονομικών συμφερόντων και πολλά σπίτια έκλεισαν λόγω του πάθους της χαρτοπαιξίας. Και εγω εύχομαι σε όλες τις γυναίκες να γνωρίσουν το μύθο της αγάπης, όπως την έχουν ονειρευτεί.
      Φιλιά
      περιμένω τις νέες λέξεις...

      Διαγραφή
  13. ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΜΟΥ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΣΟΥ! ΜΠΡΑΒΟ! ΝΑ ΤΟ ΧΑΙΡΕΣΑΙ ΤΟ ΑΝΑΜΝΗΣΤΙΚΟ ΣΟΥ ΒΡΑΒΕΙΑΚΙ!
    ΣΟΥ ΕΧΩ ΚΙ ΕΓΩ ΒΡΑΒΕΙΑΚΙ ΣΤΟ ΣΠΙΤΑΚΙ ΜΟΥ....ΠΕΡΑΣΕ ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΕΙΣ...ΦΙΛΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ' ευχαριστώ πολύ Φένια!!! Ερχομαι στο σπίτι σου να πάρω το βραβείο με πολύ χαρά. φιλιά!!!

      Διαγραφή
  14. Χριστινάκι καλημερούδια και μπράβο στη προσπάθεια σου και από εμένα! Δεν εύκολο πράγμα για όλους η γραφή κειμένου και το καταλαβαίνω αυτό που λες και ισχύει και για μένα! Παρόλα ταύτα το κείμενο σου με έβαλε σε πειρασμό και ίσως δοκιμάσω και εγώ την επόμενη φορά!!!(διστάζω ακόμα)
    Φιλενάδα πολλά νειραιδοφιλιά!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και βέβαια να δοκιμάσεις... Σίγουρα θα τα καταφέρεις. Άλλωστε είπαμε η προσπάθεια, η συμμετοχή και η στήριξη ρου παιχνιδιού της Φλώρας μετράει πανω απο όλα. πολλά φιλιά

      Διαγραφή
  15. καλο μηνα Χριστινα μου πολυ χαρηκα που εγινες και εσυ μελος αυτου του υπεροχου παιχνιδιου , μην σταματησεις να γραφεις εχεις πολυ καλη πενα οσο για τουτη την ιστορια την τοσο αληθινη , την ιστορια της διπλανης μας πορτας , απλα δακρυσα !!!!!!!!
    φιλια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ' ευχαριστώ πολύ Marilise. Δεν θα σταματήσω... φιλάκια και καλή μήνα

      Διαγραφή
  16. Πολύ συγκινητική η ιστοριούλα σου Χριστινάκι,έχεις πολύ καλή πένα και πρέπει να το συνεχίσεις!και στο λεω με ειλικρίνεια και όχι για κολακεία...η κολακεία δίνει και παίρνει στις μέρες μας!!Απο μένα μόνο αλήθειες θ'ακούς!!πολλά φιλάκια και αγκαλίτσα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ' ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια Kate. Σ' ευχαριστώ και για την αγκαλιά. πολλά φιλάκια

      Διαγραφή
  17. Χριστίνα μου υπέροχο ..αλλά και αληθινό για πολλές γυναίκες. Είσαι εξαιρετική!! Καλή συνέχεια πάντα με επιτυχίες!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή